martes, 19 de enero de 2016

"LLIMONES DE SANT JERONI" I MOSTATXINS

Aquests dies els alumnes de 4 anys hem après la cançó popular menorquina "Llimones de Sant Jeroni". A la mateixa hi surt una paraula ben estranya: mostatxins, que noltros no coneixíem. Els vaig explicar que els mostatxins era una pasta dolça que es cuinava fa molts i molts d'anys a Menorca, però que d'un temps cap aquí, semblava que se n'havia perdut la recepta. Vet aquí però, que fent una recerca per internet, hem trobat la recepta antiga i fins i tot una bona explicació per part d'una jove de Sant Climent, na Rosa Rotger, molt aficionada a la recerca de receptes de cuina menorquina. Gràcies a ella, hem pogut saber una mica més dels mostatxins, i fins i tot, els hem pogut provar!!
Evidentment, jo no disposava del motllo autèntic, pel que vaig improvisar una mica, i vaig aprofitar un motllo amb forma de mostatxo. Aquí us deix la cançó, algunes fotos dels mostatxins que vàrem provar a la classe de música, la recepta original i fins i tot l'enllaç al blog de na Rosa Rotger.




RECEPTA DE MOSTATXINS:

1,200 Kg de farina
400 grs de sucre en pols 
100 grs de sèu de porc
30 grs de canyella en pols
una escudella d'infusió de batafaluga.

Es mesclen tots els ingredients fins a obtenir una massa una mica dura i a continuació es fan els mostatxins amb el motllo, s'enfornen... i bon profit!!

Així serien els mostatxins originals i el motllo antic:

  

L'enllaç al blog de Rosa Rotger:  http://tiberisacasa.blogspot.com.es

3 comentarios: